Amsterdam - Den Oever
Schagen - Buitenpost
Buitenpost - Emmen
Emmen - Oldenzaal Oldenzaal - Didam
Didam - Steyl
Venlo - Eijsden
Eijsden - Weert
Weert - Roosendaal
Roosendaal - Vlissingen
Vlissingen - Amsterdam
fietsverhalen • langs de grens met Paul Vreuls • 2004 km fietsavontuur in elf etappes
nederland in
al zijn
diversiteit

voor
fietsers én thuisblijvers
.
  HET BOEK: DE RONDE
VAN NEDERLAND

 
  ‘De Ronde Van Nederland, Langs de grens met Paul Vreuls – 2004 kilometer fietsavontuur in elf etappes’, is het minutieuze verslag van een tocht langs de gehele Nederlandse grens.

De verhalen verschenen eerder in Op Pad, het blad van de ANWB voor mensen die graag wandelen en fietsen. Wegens het succes zijn ze nu gebundeld tot een prachtboek, niet in de laatste plaats door de fotografie van Niels Kooyman en Jurjen Drenth.

In 132 pagina’s neemt Paul u mee langs de buitengrenzen van ons land, van de Noordzeekust en de Waddenkust tot de grens met Duitsland en België. Het verslag van zijn tocht vormt een wonderlijke aaneenschakeling van gekke plekken, rare ontmoetingen en vreemde vondsten. Zo passeren paters en puttertjes, musicerende boeren en Jan Veltink/Winkel aan Huis/Graag Gebracht. Bereikt Paul een toestand van levitatie – het hoogste wat er is – om vervolgens met een klap op aarde terug te keren. ‘Dat wordt nog afzien, broeder Vreuls.’ En toont Nederland zich in al zijn diversiteit, van kerken en kloosters tot polders en bossen – het is nergens hetzelfde.

Dankzij het pennetje van Paul en de fotografie van Jurjen en Niels is ‘De Ronde Van Nederland’ een heerlijk boek geworden, voor fietsers én voor thuisblijvers. Met een handige bijlage vol nuttige informatie zodat u meteen ook uw eigen Ronde van Nederland kunt gaan doen.

‘De Ronde Van Nederland, Langs de grens met Paul Vreuls – 2004 kilometer fietsavontuur in elf etappes’, is verkrijgbaar in de (gespecialiseerde) boekhandel, de winkels van ANWB/VVV, internetboekverkoper www.bol.com en bij sommige buitensportzaken waaronder Bever Zwerfsport. De winkelprijs bedraagt € 17,95 en het ISBN-nummer is 90-9017660-8.

lees een hoofdstuk >>


 

 
 
bestel dit boek bij Bol.com
 
cover

in elf etappes langs de grens:
details
© copyright 2004